Dit moet je weten voor je begint met BDSM!

Wil je de wereld van BDSM ontdekken, maar weet je niet waar je moet beginnen? We zullen jou meteen al vertellen dat het veel meer is dan enkel iemand vastbinden, blinddoeken of slaan. Het is enorm breed en er bestaan dan ook verschillende rollen, genres en stijlen. Wil jij hiermee eens experimenteren? Lees dan zeker verder.

Wat is BDSM nu precies?

BDSM staat voor Bondage, Discipline, Sadisme en Masochisme. Een sadist vindt het leuk om iemand anders pijn te doen en een masochist wordt seksueel opgewonden van gepijnigd te worden. Zo zal er dus iemand de rol van Dominant (afgekort Dom) en van onderdanige of submissive (afgekort sub) op zich nemen tijdens BDSM. De Dominant neemt alle touwtjes in handen tijdens het erotisch spel. Het wordt daarom ook vaak het dominant/ onderdanig spel genoemd. Het is dus wel duidelijk dat de onderdanige machtsverhouding centraal staat bij BDSM.

Voordelen

Wist je dat het voordelen heeft? Als je een beginner bent zal dit wel vreemd klinken. Toch zijn we ervan overtuigd dat de voordelen van BDSM jou over de rand kunnen duwen. De realiteit is dat het waanzinnig opwindend, ongelofelijk intiem en zo leuk is dat je de tijd uit het oog verliest. Daarnaast toont een onderzoek aan dat het gevoel van verbondenheid en intimiteit tussen partners vergroot als ze zich bezighouden met BDSM. Een ander onderzoek toonde zelfs aan dat ze zich beter voelden in hun relaties, een groter gevoel van welzijn hadden, minder angstig waren, meer extravert waren en minder gevoelig waren voor de perceptie van anderen.

Waarom houden sommige mensen ervan?

Het gevoel van macht over iemand hebben kan voor bepaalde mensen opwindend zijn. Anderen houden zich ermee bezig om even aan de werkelijkheid te ontsnappen. Tijdens een BDSM-spel kan een persoon makkelijker een andere rol aannemen dan in zijn normale leven. Daarnaast komen er bepaalde stofjes vrij als je aan BDSM doet. Enerzijds komt het stofje endorfine vrij, als de onderdanige pijn ervaart. Dit zorgt ervoor dat je je gelukkig gaat voelen. Anderzijds komt er adrenaline vrij, wat als een natuurlijke pijnstiller werkt. In het kort wordt de pijn niet alleen onderdrukt maar wordt ook als een gelukzalig gevoel ervaren door de onderdanige.

Toys voor beginners

Heeft dit artikel jou overtuigt om te experimenteren met BDSM? Begin dan klein en simpel zodat je eerst elkaars grenzen en wensen kan ontdekken. Wij raden dan ook volgende speeltjes aan om te beginnen.

Kleine flogger

Dit is een zweep met meerdere stroken. Je kan dit gebruiken als Dominant om je onderdanige te straffen of zachtjes mee te strelen. Als beginnende BDSM’er kan je beter beginnen met een kleine flogger dat kortere stroken heeft. In de meeste gevallen wordt de flogger gebruikt op de billen, rug en dijen.

Kietelaar

Het is een heel eenvoudig maar veelzijdig speeltje waarmee je perfect jouw onderdanige kan ‘teasen’. De siliconen kietelaar is geschikt voor zacht spel maar ook om wat harder te werk te gaan.

Tepelklemmen

Door tepelklemmen te gebruiken kan je de tepels prikkelen. Tepels bevatten veel zenuwuiteinden en wanneer je ze klemt ontstaat er een pijnscheut. Ook zorgt het voor een verminderde bloedtoevoer. Voor extra prikkeling, kan je aan de klemmen trekken.

Toys voor pro’s

Hou jij je al jaren bezig met BDSM en wil je eens iets nieuws proberen? Probeer dan eens één van de volgende speeltjes te ontdekken.

Druipkaarsen

Vaak wordt er tijdens een BDSM-spel heet kaarsvet gebruikt. Dit kan een gewone kaars zijn maar er bestaan ook speciale BDSM-kaarsen, die minder heet worden dan een gewone kaars waardoor de kans op brandwonden kleiner wordt. Het gevoel van hete wax op het lichaam kan zorgen voor een spannend en prikkelend gevoel.

Dilator

Een dilator wordt gebruikt om de plasbuis mee te penetreren. Dit speeltje wordt het vaakst bij mannelijke onderdanige gebruikt. Sommigen vinden het gevoel van een opgerekte en geprikkelde urinebuis opwindend.

Pinwheel

Het speeltje bevat een handvat met daaraan een roterend wiel met scherpe punten. Meestal gebruikt een Dominant dit om over het lichaam van de onderdanige te rollen daardoor worden de zenuwen goed geprikkeld. De druk die de Dominant zet op het wiel zal ervoor zorgen of het wiel een spoor achterlaat of niet.

Nu ben je helemaal klaar om BDSM echt helemaal te ontdekken! We wensen je alvast heel veel plezier.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.